Geplaatst op Geef een reactie

Windlichtjes maken

Onze eerste workshop. We gaan windlichtjes maken !

We hebben allemaal wel een verzameling lege potjes (Met de groeten van HAK 😉 ). In plaats van deze naar de glasbak te brengen kunnen we er ook wat creatiefs mee doen.

Hieronder hebben we alle stappen beschreven.

Stap 1

Laat de potjes eerst een tijdje weken in heet water. Maak de potjes daarna goed schoon met een sopje. Door het weken kun je de etiketten van de potjes losmaken. Verwijder eventuele lijmresten met je nagels of gebruik nagellakremover. Droog de potjes goed af.

Stap 2

Vervolgens ga je op zoek naar leuke motieven voor op de potjes.

Via Google kun je afbeeldingen zoeken. Wij hebben hartjes en sterren gebruikt.

Hieronder de links naar de afbeeldingen:

Sterren

Harten

Verder kun je ook gebruik maken van letters/woorden. In Microsoft Word kies je een goed dik lettertype (Bijvoorbeeld Arial Black). Maak het lettertype lekker groot (Wij hebben hem op 80 gezet) en schrijf de gewenste woorden/letters op in Word of een andere tekstverwerker.

Print de afbeeldingen en letters uit op een stickervel. Wij hebben dit gedaan op stickerpapier dat wordt gebruikt voor labels op postpakketjes.

Knip de afbeeldingen en letters uit en plak het op de potjes. Voor andere motieven kun je ook gebruik maken van elastiek, touw, of stof met een patroon. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Stap 3

Als je alles hebt beplakt ben je klaar om te gaan spuiten. Maak je eigen spuithok met bijvoorbeeld karton of kranten,  zo is alles goed beschermd tegen eventuele verfspatten.

Wij hebben gebruik gemaakt van spuitbussen van de Action in de kleuren wit, zilver en goud. De koperkleur is bij de Gamma aangeschaft.

koperspuitbus

action_spuitbussen

Houd bij het spuiten voldoende afstand om druipers te voorkomen. Houd niet de hele tijd de spuitknop ingedrukt, maar doe het met korte sessies.

Ook verstandig om handschoenen aan te doen als je gaat spuiten. Was ik vergeten 🙂

verf_op_vingers

Laat de potjes goed drogen. Haal vervolgens de stickers, elastiekjes of andere patronen er vanaf. Kaarsjes erin en je bent klaar!

Schijn een lichtje op mij 🙂

windlicht1

windlicht2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *